Aedas revitalizes Chongqing Jinke Group headquarters with undulating designs

Project description

The new mixed-use project of Aedas, the headquarters of the Jinke Group, is located in Chongqing, a young, isolated metropolis in the rolling mountains of central China. Inspired by the hilly landscapes of the mountain city, Aedas Executive Director Yao Chun Wen and Global Design Director Kevin Wang jointly led the team to revitalize the Jinke Group Headquarters.

The land is located in the business district of Jinzhou in Zhaomushan. Adjacent to Jinzhou Dadao and a metro station, the area has well-developed infrastructure as well as high-end commercial skyscrapers and residential developments nearby. The master plan encompasses offices, a hotel and retail within a limited land with hilly terrain.

Aedas Executive Director, Yao Chun Wen, shared his thoughts on the concept behind the project: “A company’s headquarters should be seen as an interconnected ecosystem. Therefore, the design concept is rooted in the idea of ​​creating a symbiosis between multiple environments – people, architecture and the city. The infrastructure must be built in such a way that all three can interact and thrive.

Taking advantage of the slope of the site, the hotel, the offices and the shops are organically interspersed with a common corridor. The block-style retail layout runs through the north and south ends, accommodating pedestrian flow from all sides. The 5-star hotel is located at the forefront of Jinzhou Road, while the apartment complex is located away from the main road to ensure privacy. The group headquarters and the office building are built along the thoroughfare. The orientation of the headquarters is rotated in order to maximize the visibility of the signage and to optimize the use of the main northeast entrance.

Inspired by the rising and falling topography of the mountainous region, the mass of the headquarters takes the form of a rocky peak, symbolizing Jinke’s relentless entrepreneurial spirit. Glass curtain walls and aluminum plates create a shimmering golden facade.

The 150m high skyscraper uses a flexible layout that includes an atrium, void and open stairwells, to ensure vertical interconnectivity. Extensive common areas, including an aerial garden, an ecological terrace and a community office, are created for socializing and leisure activities. Window-height glass curtain walls are used in conjunction with ventilation rods and internal ventilation systems to generate quiet airflow. Horizontal sliding windows on the facade maximize air ventilation while maintaining overall visual cohesion.

The catwalk design departs from a conventional retail layout – forgoing closed pockets and 12-hour operations in favor of a dynamic entertainment arena, unencumbered by spatial and time constraints. The recessed podiums run parallel to the rows of winding hills and merge into the green spaces to blur the boundary between indoors and outdoors. A meticulously planned horizontal and vertical layout improves pedestrian accessibility.

“We hope not only to design an efficient workspace, but to create a unique urban experience accessible to all.” – Global Design Director, Kevin Wang.

About Byron G. Fazio

Check Also

Bob Hill, naval architect and ATB pioneer, turns 67

The Costwise OSG Horizon class tug, a design by Bob Hill, lines up with his …